Orchidea Párásítása

Orchideák és más dísznövények párásítása, öntözése

A magas páratartalmat kedvelő orchidea fajták, pálmák, broméliák, és különböző borostyánfélék rendszeres öntözése sokszor hosszadalmas feladat.
Az orchideáknál és más növényeknél általában célravezetőbb a növény permetezése mintsem a közvetlen öntözés, hisz ezzel elkerülhető a túlöntözés.
Ne felejtsük el, hogy az orchideákat nem szabad agyon öntözni, inkább legyen szárazabb a földje, és több legyen egy gyengéd párásítás, mert a növény a legtöbb vizet a légző gyökerein és a levélen keresztűl veszi fel. Az erdők főleg a reggeli órákban párában teltek, és az orchideák felső - fatörzsel érintkező - gyökerei a levegő páratartalmát szívják fel, de ne felejtsük el, hogy a kapaszkodó gyökerek, a fák élő kérgéből is vesznek fel tápanyagot.
Ne felejtsük, hogy a lágyvízes minden napi párásítás nagyon fontos a növény számára!

Az általam készített párásító készülék leveszi a válladról a napi - akár többszöri - párásítás terhét így több időt tölthetsz egyéb feladatok elvégzésével.


 

 

Orchidea

Vállaid közé fúrom a fejem. Orchideás álmot ölelek rád, én, a te orchideás haramiád.
Párnás öklöd derekam vájja; ingatag melled dalol velem...
Én a te nevedet énekelem.
A pamlag egy nagy orchideafelhő, rája hullottunk mi, két gyönge virág.
Egy szent orchidea most a világ.
Öled, ajkad: orchideaerdő; én vagyok rajta a vaksötét út, amely az erdőn kigyózva fut.
Átrobog rajtam az illatos láz, a kebled egy világgá száguldó utat a roskadozásig beorchideáz.

Somlyó Zoltán


 

Párásítás kényelmesen

Egy-egy növénnyel még csak-csak elegerészünk naponta de mi van akkor ha magával ragadt ez a csodálatos világ és sikerült szert tenni több csodaszép növényre?
Ilyen esetekben már érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy milyen lehetőségek vannak bizonyos munkafolyamatok kiváltására.
A párásítóm ebben lehet segítségedre és segítheti a mindennapi feladatokat!

Hogyan működik?

A finom páracseppek előállításához szükségünk van egy tisztítható 65 mikronos fúvókára (vagy többre) és legalább 4 - 10 bar nyomásra melyet egy nagynyomású motor segítségével állítunk elő. Rendszerbe kötve nagyon apró, finom páracseppeket kapunk melyek nem áztatják szét a növényt és gyökerét, ugyanakkor kényeztetik orchideáját.
Egy alap készlet akár 4 fúvókáig is bővíthető de rendelhető erősebb motorral is mely akár 8 fuvókán keresztül is párásít.